2 - More dangerous than you'll ever underständ..

Men ser man på” Jag höjer min blick och ser Candcie och Cody komma mot oss, hand i hand. Ett svagt leende tar plats på mina läppar. Jag ställer mig upp för att krama om båda i en gruppkram.

Jag hoppar närmre Taylor, som hoppar närmre Bendice för att både Zack och Candcie ska få plats runt det trånga bordet.

Hur har er dag varit då?” frågar Candcie glatt. Ovanligt glatt.

Seg” muttrar jag och Bendcie i mun på varandra.

Min var faktiskt helt okej, Jag fick ett härligt knull” utbrister Taylor glatt med ett stort flin på läpparna.

Varför blir jag inte förvånad?” Cndcie lägger dramatiskt ena handen på bröstet medan hon storögat kollar på Taylor innan hon brister ut i ett skratt. Jag drar snabbt upp min mobil som börjar vibrera. Jag sväljer klumpen som bildats i halsen när jag ser namnet på den lysande skärmen.

 

 
”Hallå” mumlar jag. Jag borde inte känna såhär. Jag borde inte känna den nervösa känslan som bubblade inom mig, jag borde inte känna mitt hjärta som slog hårt mot mitt bröst, jag borde inte känna mig skakig vid väntan på hennes ord. Min egen mor, min mamma, kvinnan som borde finnas där vid min sida vid vått och torrt.

”Hej gumman” Förvånat blinkar jag av hennes lena ton. Hon lät glad för en gångs skull och hon sa gumman, hon kallade mig för gumman. Medan mitt hjärta slår hårt i bröstet känner jag hur lyckan fyller mig.

”Hej mamma” hälsar jag mjukt. Hennes humörsvängningar är inget att leka med men tydligen är jag expert på det.

”Skulle du kunna komma hem efter skolan? Nu menar jag direkt efter skolan?” frågande rynkar jag på pannan.

”Vadå? Har det hänt något?” oroligt börjar jag bita på mina naglar. Jag känner hur hela gängets blickar vilar på mig men det är inget jag orkar bry mig om. De vet redan att jag inte har det så lätt där hemma.

”Nej jag vill bara prata med dig om något” Prata? Det är aldrig något bra när hon bara vill prata.

”Men jag ska shoppa med Bendice och Candice efter skolan” ljuger jag. Jag ser hur dem genast utbyter blickar med varandra innan dem frågande kollar på mig. Jag lägger ena handen för läpparna som ett tecken på att de ska vara tysta.

”Jaha men ni shoppar varje dag så det gör inget om du skjuter upp det, jag förväntar mig att du är hemma efter skolan.” Innan jag hunnit svara börjar det tjuta i mobilen, ett bevis på att hon lagt på.

Irriterat slänger jag mobilen på bordet. Jag bryr mig inte om den går sönder. Det är bara att köpa en ny för om det är något jag inte behöver oroa mig om så är det pengar.

”Vad handlade det om?” Jag rycker på axlarna och drar en hand genom mitt hår.

”Hon vill prata om något viktigt” Suckar jag. Detta är inte första gången hon sagt att hon vill prata.

Senast vi skulle prata vände vi upp och ner på hela huset. Hon för att hon var förbannad på mig då jag vägrade lyda henne och jag för att jag var så förbannad på henne och hennes korkade påståenden.

”Du kan strunta i henne och följa med oss hem” Jag trycker fram ett leende men skakar sedan på huvudet.

”Om jag inte går kommer det bli ännu värre” Alla runt bordet ler ett medlidande leende. Jag hatar när dem gör det. Jag vill inte att dem ska tycka synd om mig, dem oroar sig alldeles för mycket.

Jag menar det värsta som kan hända är att jag stryper mamma, inget mer! Jag himlar med ögonen åt mina egna tankar och kollar bak när höga skratt fyller hela cafeterian. Ingåendes kommer Jasin med ena armen runt en mörkhyad tjej med långt mörkt hår. Jag himlar ännu en gång med ögonen. Ännu en ny tjej.

”Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta” Jag vänder min blick mot Candice som bet sig i läppen med blicken fast på Jasin och tjejen.

”Ska jag skratta för att han är så ful eller ska jag gråta för att jag vill spy?” Roat skakar jag på huvudet.

”Du är ju för rolig du” Jasin är verkligen en kille man börjar hata vid första ögonkastet. Så fort han ser en tjej ska han dra upp ett skämt och med ordet skämt menar jag ”Jag har en vän där nere som väntar på dig” Vilket skämt liksom, notera sarkasmen. Jag kollar bak igen men ser honom inte någonstans.

”Penny, jag tror att vi börjar nu” Jag nickar åt Taylor och reser mig upp.

”Hejdå folk” Jag vinkar med ena handen och tar tag i min mobil med den andra. Snabbt gör jag en slängkyss innan jag vänder på klacken och med Taylor vid min sida går vi mot SO salen.

Jag tackar gud att vi inte behöver ha med oss några material då vi endast ska kolla på någon film.

 

Jag ignorerar Jasin som var och varannan minut kastar suddgummi bitar på mig. Istället försöker jag fokusera på filmen som spelades upp på storskärmen. Varför satte han sig just bakom oss av alla platser? Eller vänta, det är Jasin vi pratar om. Vem försöker jag lura? Jag står emot impulsen att himla med ögonen.

”Pst, Penny”Viskar ingen mindre än Jasin. Jag kväver ett stön och vänder mig frustrerat om.

”Kan du för helvete hållakäften?” väser jag sammanbitet. I ögonvrån ser jag hur jag får ett fåtal blickar från dem som satt närmast men släpper ändå inte Jasin med blicken.

”Varför har du ignorerat mig hela dagen?” fortsätter han viskandes och lutar sig över bänken för att komma närmre mig. Med en äcklad huvudskakning vänder jag mig framfåt.

”För att du äcklar mig” viskar jag.

”Varför äcklar jag dig?” viskar han tillbaks och det var omöjligt att missa flinet bakom hans ord. Jag ger Taylor en snabb blick som hade dragit upp luvan och var helt inne i filmen.

”Något säger mig att du är rädd för mig, rädd för att jag ska få dig i sängen” Jag ignorerar honom och biter ihop käkarna för att inte skrika rakt ut. Han går mig på nerverna.

”För du vet, du är in-” Jag reser mig hastigt upp och allas blickar vänds mot mig. Med glödande ögon vänder jag mig om och ser en road Jasin.

”Hur kan du leva med dig själv? Kolla dig runt, ser du någon som värkar intresserad av dig? Och vet du hur jävla äckligt det är när du går runt och snackar om din jävla kuk var och varannan minut? Jag slår vad om att din kuk inte ens är 5 centimeter. Dem enda som ligger med dig är desperata slynor. Så kom inte och säg att du är något, gå och väx upp förfan. Gör lite nytta för en gångs skull” Bröstet höjs och sänks hastigt medan jag tar djupa andetag. Jag vet inte var alla orden kom ifrån. Jag skrek allt som snubblande på min tunga. Med snabba steg går jag mot dörren för att sedan smälla igen den efter mig. Andfådd lutar jag mig mot dörren. Jag kommer få så mycket skit för detta. Jag hoppar snabbt åt sidan när dörren öppnas och ut klivet Taylor. Genast slappnar jag av.

”Vad handlade det där om?” Han kollar förvirrat på mig där han stod i sin gråa hodie och sina mörka jeans.

”Om du inte varit inne i den där filmen hade du vetat” muttrar jag och börjar gå mot mitt skåp.

”Förlåt, jag hade hörlurar på mig” Han lägger båda armarna om mig och drar in mig i en kram. Taylor är den sorts kille som aldrig är seriös och skämtar om allt och alla men han är även en av dem mest godhjärtade människorna jag känner även om han slänger in lite olämpliga ord då och då.

”Han har varit klängig hela dagen och ugh..” Jag stönar frustrerat och drar en hand genom mitt hår, för säkert tionde gången idag.

Ord kan inte beskriva hur frustrerad och irriterad jag känner mig just nu.

”Du behöver inte förklara, jag förstår men jag måste erkänna att ditt lilla tal var riktigt underhållande” Han nickar stolt innan han brister ut i skratt. Trots mitt dåliga humör känner jag hur ett leende tar plats på mina läppar.

”Men jag lovar att vara på hugget nästa gång” Med ett leende nickar jag åt honom innan vi svänger till vänster där mitt skåp befinner sig.

”Kan du säga att jag inte mådde bra och gick hem?” jag ger Taylor en snabb blick för att försäkra mig om att han lyssnar innan jag tar min väska och skinnjacka.

”Självklart men du vet väll att du kommer få gå till rektorn?”

 

 

”det är inte något jag inte gjort förr” Jag slänger väskan över axeln och drar in honom i en kram.

”Gör mig en tjänst och säg till Matt att jag tar bilen” Sedan min bil varit på lagning har jag fått ha Matt´s extra nycklar så han får skylla sig själv om jag tar bilen, vilket jag ska.

”Visst” Jag vinkar innan jag styr mina steg mot utgången för att fortsätta mot parkeringen där alla bilar stod parkerade. Efter ett tags tystnad av körande sätter jag på radion. Utan medvetet börjar jag nynna på den okända låten. Försiktigt parkerar jag bilen på uppfarten. Med lugna steg går jag upp för dem få trapporna innan jag tar upp mina nycklar men stannar till i min rörelse. Mamma kanske är hemma? Jag kollar bak och till min otur stod hennes stora Volvo parkerad vid garaget. Fuck. Varför tänkte jag inte på detta?

Jag tar ett djupt andetag och öppnar försiktigt dörren. Jag måste ändå gå in förr eller senare.

”Du var tidigt hemma” jag kollar upp och möter hennes marinblåa ögon, precis som mina.

”ja jag vet. Det hände bara lite saker” Det är ingen mening att ljuga för hon kommer ändå få reda på det.

”Okej kom” Okej? Ska hon inte ifrågasätta mig? Förvånat följer jag efter henne för att sedan dunsa ner i den bekväm soffan.

”Har du pratat något med din pappa?” förvirrat skakar jag på huvudet.

”Bra! För du får inte och nu menar jag aldrig prata med honom eller ta upp kontakten, förstått?”

”Varför inte?” frågar jag försiktigt. Varför får jag inte ha kontakt med honom? Det är ju ändå min pappa. Eller jag har inte riktigt träffat honom men han är ändå min pappa.

”För att jag säger det” väser hon. Varför måste hon alltid vara så spydig?

”Jag är faktiskt arton år och har rätt till att ta egna beslut” Hon spänner blicken i mig och skakar stelt på huvudet.

”Hör du inte vad jag säger? Du får inte ta upp kontakten med honom. Han är farlig. Farligare än du någonsin kommer förstå..”

 


Kommentarer
Postat av: Emma

Jättebra!

2014-03-23 @ 20:15:11 URL: http://novellfoton.blogg.se

Postat av: Emelie

asdfghjkl, du är såå duktig ju!! ❤️

2014-03-24 @ 16:50:22 URL: http://storytimess.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback